Geld is heel belangrijk. Of je nu veel of weinig hebt, je moet je zaakjes op orde hebben. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel je per maand kunt uitgeven? Wat er binnenkomt en wat er uitgaat? Wil je sparen? Of vind je dit allemaal lastig? Kom dan langs of stuur een appje en het JIP helpt je!

Bij JIP kunnen we je helpen met je geldzaken. Bijvoorbeeld door het openmaken en ordenen van je post, maar ook toeslagen regelen of helpen met je belastingaangifte. Ook voor DUO of een uitkering aanvragen kun je komen. Het enige dat je hoeft te doen is een afspraakje met ons maken. Ben je aangemeld voor schuldhulp bij het ETF en snap je niet alles? Wij kunnen je daar ook bij helpen!

Schulden
Een schuld is zo gemaakt. Het is vanaf je 18e makkelijk om geld te lenen, abonnementen af te sluiten en spullen op afbetaling te kopen, terwijl je er eigenlijk geen geld voor hebt. Soms heb je ook gewoon pech, omdat je te weinig verdient of als je ineens werkloos bent geworden. De rekeningen stromen binnen en je hebt niet veel geld. Dikke stress. Natuurlijk wil je van je schulden af, maar hoe?
Schulden oplossen kost tijd. Je moet niet alleen je schulden aflossen, maar ook je gedrag veranderen en andere keuzes gaan maken. Je post niet openmaken helpt niet. De schulden verdwijnen niet en worden alleen maar hoger. Heb jij schulden, probeer je betalingsregelingen te treffen of ben je aangemeld bij het ETF voor schuldhulp? Kom dan langs en het JIP helpt je. Wij weten hoe je je problemen op een goeie manier kunt oplossen en gaan samen met jou aan de slag. Al heb je misschien domme dingen gedaan, we helpen je met plezier en zonder je te veroordelen.

Geldmattie
Heb je schulden of andere geldproblemen? Je kunt je aanmelden bij het JIP voor een Geldmattie. Een Geldmattie is iemand die net als jij jong is, en getraind is om te helpen bij geldproblemen. De hulp van de Geldmattie is gratis. Bel, app of mail ons voor meer informatie.