Nieuws

Je belasting doen met het JIP

Misschien krijg je geld terug?

Tussen 1 maart en 1 mei is het weer tijd om je belastingaangifte te doen. Nooit gedaan? Vragen? Wij helpen je graag. App of bel ons voor vragen of een afspraak op 06 38036734.

Het JIP team gaat even uitrusten van 23 december tot en met 1 januari 2024

Openingstijden JIP Rotterdam

Help ik wil wisselen van zorgverzekeraar!

Denk je: ik zou wel een andere zorgverzekering willen?

Dat komt goed: vanaf 12 november tot 31 december kun je wisselen van verzekering. Maar de keuze is enorm groot.  Het is dus slim om hulp te vragen. Wij gaan samen met je aan de slag om een zorgverzekering uit te zoeken die precies bij JOU past. De goedkoopste is niet altijd de beste!

Heb ik recht op energietoeslag?

Woon je in Rotterdam en vraag je je af of je dit kunt krijgen?

Ook dit jaar kun je weer Energietoeslag van € 1.300,-  aanvragen bij de gemeente. Wanneer kun je het krijgen:

Je woont op jezelf, je bent 21 jaar of ouder, verdient niet meer dan € 15.000 euro per jaar en je hebt geen studiefinanciering. Dus als je DUO krijgt, heb je er geen recht op jammer genoeg. Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben, wij helpen je graag. Bel of app 0638036734. 

Hier de link naar de aanvraagsite: www.rotterdam.nl/energietoeslag

 

Aanvullende beurs DUO

Vraag hulp aan het JIP bij vragen over studiefinanciering

Dit is de tijd om je studiefinanciering aan te vragen. Duo kijkt automatisch hoeveel je ouders verdienen. Als je ouders te veel verdienen krijg je geen aanvullende studiefinanciering. Als het zo is dat je ouder(s) je toch niet willen helpen met geld; kom dan naar het JIP voor hulp. Dus heb je geen contact meer met je vader, bijvoorbeeld, laat ons je helpen. Soms lukt het dan toch om aanvullende studiefinanciering te krijgen. App of bel ons voor meer info: 06 38036734

Wat hou jij over aan het einde van de maand (of niet)?

Check onze budgetberekenaar

Als je precies wil weten wat je nou overhoudt elke maand, vul dan onze budgetberekenaar in. Je maakt door hem in te vullen een maandbegroting. Ook dit invullen is helemaal anoniem, wij van het JIP zien jouw ingevulde begroting niet. Als je wil kun je hem downloaden en opslaan. Als je nou in de min staat na het invullen dan kun je als dat wilt altijd hulp en advies aan ons vragen. Ook dat kan zonder je naam te noemen stuur ons gewoon een appje.

Gelukkig Nieuwjaar!

Ook in 2023 staan het JIP team en de Geldmatties voor je klaar. Heb je zorgen over geld of zelfs al schulden? Kom bij ons langs en we helpen je gratis en anoniem.

Een zorgverzekering die bij je past en niet te duur is

Vanaf nu kun je van zorgverzekering switchen. Dat is een moeilijke klus omdat er zo veel te kiezen is. Het wordt ook steeds duurder. Tandartsverzekering wel of niet? Kunnen kiezen naar welk ziekenhuis je wil? Wij kunnen je helpen kiezen, kom gerust langs bij 1 van onze spreekuren. Of app of bel voor een afspraak op 06 38 03 67 34. 

Gratis spreekuur

Loop binnen met al je vragen

Het JIP heeft op woensdag- en vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur een inloopspreekuur aan de Ommoordsestraat 12 in Kralingen en op donderdagmiddag van 13 tot 17 uur in wijkgebouw het Middelpunt aan de Slinge in Charlois. Kom gerust binnenlopen met al je (financiële) vragen.

Geldmattie

Zou je wel een Geldmattie kunnen gebruiken, iemand van jouw leeftijd die je met al je geldproblemen helpt?

We hebben net onze nieuwe Geldmatties getraind. Ben je op zoek naar iemand van jouw eigen leeftijd die je kan helpen met alle geldzaken? Met wie je af kunt spreken, maar ook af en toe kunt bellen of appen als je een moeilijke brief gekregen hebt? De Geldmatties kunnen je met alles helpen. Solliciteren, toeslagen aanvragen of misschien heb je al (heel) veel schulden. De Geldmatties schrikken nergens van en gaan samen met jou aan de slag.

Als je dit wel wilt:

Bel, app of mail Shulayka van het JIP op 06 38 03 67 34 of srambharos@dock.nl

Nieuwe website online!

Het JIP heeft een mooie nieuwe website, kijk gerust eens rond.

Wij zijn er blij mee, wat vind jij?