Nieuws

Vacature

Heerlijk jongeren helpen bij het JIP

JIP Rotterdam zoekt jongeren informatiemedewerker (32-36 uur)   

 

Ben jij flexibel, enthousiast, praktisch en creatief? En help je graag Rotterdamse jongeren van 12 tot 29 jaar met al hun vragen over financiën, huisvesting, onderwijs, werk, seksualiteit, alcohol, drugs en gezondheid? Maar ook praktisch met het op orde brengen van hun administratie? Geef je met plezier lessen en trainingen aan kinderen en jongeren? Het kleine vrolijke team van JIP Rotterdam zoekt een collega voor ons afwisselende werk; onze week ziet er elke keer anders uit. Lees snel verder!

Bij het JIP Rotterdam kunnen jongeren van 12 tot en met 29 jaar anoniem met al hun vragen terecht op het gebied van geldzaken, onderwijs, werk, seksualiteit, huisvesting, alcohol, drugs en gezondheid. Het JIP houdt spreekuur in Kralingen en Charlois. Hier kunnen jongeren zonder of met afspraak binnenlopen. Ook zijn we wekelijks te vinden bij een mbo-instelling. De meeste hulpvragen van jongeren gaan over financiële problemen en dak- en thuisloosheid. We helpen jongeren ook digitaal, via WhatsApp, telefonisch of met videobellen. Bij het JIP gaan we informeel en zonder vooroordelen om met jongeren, we staan naast hen bij het oplossen van hun problemen. 

 

Geld€nzo is het project van JIP Rotterdam dat zich richt op schuldpreventie en voorlichting over geldzaken. Met Geldmatties heeft het JIP Rotterdam een succesvol project waarin jongeren andere jongeren met geldproblemen praktische ondersteuning bieden; een maatjes project gericht op het op orde krijgen en houden van de financiën.

 

Taken:

 

  • Organiseren van en werven voor lessen en trainingen bij scholen en andere organisaties.

 

  • Geven van lessen, trainingen en workshops, samen met een collega en/of stagiairs.

 

  • Zelfstandig spreekuren houden bij het JIP en op andere locaties, e-mails, appjes en telefoontjes beantwoorden.

 

  • De administratie van jongeren op orde brengen, betalingsregelingen met schuldeisers opstarten en/of dossiers klaarmaken voor de gang naar schuldsanering.

 

  • Regelmatig contact onderhouden met andere hulpverleners van de jongeren die je helpt.

 

  • Samen met andere JIP medewerkers en soms stagiairs bedenken en uitvoeren van speciale acties (via social media).

 

Functie-eisen:

 

Je hebt hbo denk en werkniveau bvb Social Work of SJD; goede mondelinge en schriftelijke communicatie; kennis van en ervaring met het werken met (risico-) jongeren; en kennis van de sociale kaart van Rotterdam. We worden enthousiast als je ook affiniteit/ervaring hebt met financiële dienstverlening, zelfstandig maar ook in een team kunt werken, bereid bent tot het volgen van relevante trainingen, en, ervaring hebt met het geven van trainingen en lessen. Het is een enorm voordeel als je creatief bent met social media en het bedenken van (online) acties. Gevoel voor humor en om kunnen gaan met tegenslagen is belangrijk om het naar je zin te hebben in deze baan.

 

Voor vragen kan je terecht bij Josine Strörmann, coördinator JIP Rotterdam, via 06-59925903 of jstrormann@dock.nl. Naar datzelfde e-mailadres mail je voor 1 april je motivatiebrief met CV. Salariëring vindt plaats conform de CAO Sociaal Werk. Het aantal uren bepalen we samen. Zie ook www.jiprotterdam.nl.

Je belasting doen met het JIP

Misschien krijg je geld terug?

Tussen 1 maart en 1 mei is het weer tijd om je belastingaangifte te doen. Nooit gedaan? Vragen? Wij helpen je graag. App of bel ons voor vragen of een afspraak op 06 38036734.

Wat hou jij over aan het einde van de maand (of niet)?

Check onze budgetberekenaar

Als je precies wil weten wat je nou overhoudt elke maand, vul dan onze budgetberekenaar in. Je maakt door hem in te vullen een maandbegroting. Ook dit invullen is helemaal anoniem, wij van het JIP zien jouw ingevulde begroting niet. Als je wil kun je hem downloaden en opslaan. Als je nou in de min staat na het invullen dan kun je als dat wilt altijd hulp en advies aan ons vragen. Ook dat kan zonder je naam te noemen stuur ons gewoon een appje.

Gelukkig Nieuwjaar!

Ook in 2023 staan het JIP team en de Geldmatties voor je klaar. Heb je zorgen over geld of zelfs al schulden? Kom bij ons langs en we helpen je gratis en anoniem.

Een zorgverzekering die bij je past en niet te duur is

Vanaf nu kun je van zorgverzekering switchen. Dat is een moeilijke klus omdat er zo veel te kiezen is. Het wordt ook steeds duurder. Tandartsverzekering wel of niet? Kunnen kiezen naar welk ziekenhuis je wil? Wij kunnen je helpen kiezen, kom gerust langs bij 1 van onze spreekuren. Of app of bel voor een afspraak op 06 38 03 67 34. 

Gratis spreekuur

Loop binnen met al je vragen

Het JIP heeft op woensdag- en vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur een inloopspreekuur aan de Ommoordsestraat 12 in Kralingen en op donderdagmiddag van 13 tot 17 uur in wijkgebouw het Middelpunt aan de Slinge in Charlois. Kom gerust binnenlopen met al je (financiële) vragen.

Geldmattie

Zou je wel een Geldmattie kunnen gebruiken, iemand van jouw leeftijd die je met al je geldproblemen helpt?

We hebben net onze nieuwe Geldmatties getraind. Ben je op zoek naar iemand van jouw eigen leeftijd die je kan helpen met alle geldzaken? Met wie je af kunt spreken, maar ook af en toe kunt bellen of appen als je een moeilijke brief gekregen hebt? De Geldmatties kunnen je met alles helpen. Solliciteren, toeslagen aanvragen of misschien heb je al (heel) veel schulden. De Geldmatties schrikken nergens van en gaan samen met jou aan de slag.

Als je dit wel wilt:

Bel, app of mail Shulayka van het JIP op 06 38 03 67 34 of srambharos@dock.nl

Nieuwe website online!

Het JIP heeft een mooie nieuwe website, kijk gerust eens rond.

Wij zijn er blij mee, wat vind jij?